KATEGORIE

pátek 25. září 2015

Zakázat, trestat, popravovat




V posledních týdnech a měsících veřejnou debatu zcela ovládlo téma uprchlíků. Nefalšovaná hysterie mě doslova fascinuje. Přemýšlel jsem, zda vůbec stojí za to se k tématu vyjadřovat – míra iracionality, která „debatu“ provází, se mi zdá naprosto neúměrná. Nakonec mě postrčil starosta Klatov Rudolf Salvetr svým příspěvkem v posledním Klatovském zpravodaji (září 2015).


Pan starosta věnuje cca polovinu svého úvodníku hodnocení současné uprchlické krize, dovolím si část ocitovat: „…Jsem naprosto přesvědčen, že než extrémní projevy nesnášenlivosti je daleko účinnější obranou před některými z nich je neochvějné trvání na svých hodnotách. Přehnaná tolerance a politická korektnost je z mého pohledu nebezpečím zdaleka největším. Jsem konsternován, když některá západní města nerozsvítí vánoční strom, aby neurazila náboženské cítění přišedších obyvatel. Stejně tak nerozumím debatách o výstavbách mešit v našem prostoru 


Nechám stranou, že  já osobně bych ocenil, kdyby pan starosta, potažmo  radnice informovala spíše o plánech, které se týkají našeho města než o znepokojení mešitami, ale dobrá. Také je trochu smutné, že se pan starosta nevyvaroval argumentaci dávno vyvráceným hoaxem s vánočním stromem. Zvlášť když kvůli jednomu hoaxu sám pravděpodobně přišel o křeslo v Senátu. Ale bez ironie – chápu, že jako starosta zvolený za pravicovou ODS může těžko vystupovat jinak, navíc v situaci, kdy údajně 80 % Čechů odmítá pomoc, resp. přijetí uprchlíků (sám se domnívám, že ve skutečnosti je odmítačů ještě více). Vůbec mu to nezávidím.
Rozhodl jsem se tedy trochu zapátrat, jak se Klatované dívají na imigrační krizi. Jsou mezi nimi někteří, kteří „neochvějně trvají na svých hodnotách“ :)?


Následující posty jsem sebral na FB. Některé z publikovaných názorů jsou pravděpodobně za hranou zákona, proto jsem odstranil jména i profilové obrázky. Důvod je jednoduchý - s trestáním názorů, byť by byly sebehloupější, ABSOLUTNĚ NESOUHLASÍM. Použitá jména jsou pochopitelně smyšlená.




Na žádné lokální weby či FB skupiny podporující uprchlíky nebo dokonce organizující pomoc pro ně jsem nenarazil, a proto jsem přešel rovnou takříkajíc na druhou stranu barikády.

Skupina IVČRN v KT vznikla v únoru 2015. Jsem hrdým fanouškem. Někdo si dává práci a věnuje se pilně a poctivě pravidelné aktualizaci stránky. Nenajdeme zde nic překvapujícího, pár vlastenců se tady vzájemně plácá po zádech a notuje si v boji proti islámu z gauče. Jsou tady i náznaky, že by bylo možno brzy formovat něco jako Pomocnou stráž IVČR KT – ano, bdělost je to, co nás nakonec zachrání (viz. výřez v obrázku). Nakonec máme s tím v Klatovech jisté zkušenosti. Členství v této skupině mi výrazně ulehčilo získávání materiálu. 


Ve skupině  IVČRN v KT jsem před časem položil otázku, kdo je jejím správcem. Odpověď jsem nedostal, otázka byla smazána a za tuhle očividnou drzost jsem byl navíc potrestán znemožněním vkládání  komentářů. Jsem si ale téměř jist, že správcem stránky je Vydavatel. Postava, jíž věhlas už sahá daleko za region, funguje jako jedna z mála jistot v dnešním světě. Podíváte li se a jakoukoli nahnědlou stránku, dříve či později na něj narazíte. Neúprosný glosátor s jazykovou výbavou alá Pavel Kohout vzor 1952. Nepřítel nejrůznějších etnických, profesních nebo sociálních skupin. Čerstvě i humorista. Zkrátka legenda.
Na snímku Vydavatelova  glosa ke 120 mrtvým v Mekce.

Vendelín Budil – další případ. Vendelín nasdílí lživý článek, vyjevuje své minulé proroctví a zároveň se spravedlivě rozhořčí.  Nechce tady vidět žádného čmouda! Já bych zase rád neviděl už žádné přihlouplé frustráty. Obávám se, že se ani jednomu z nás naše přání nevyplní.

Vendelín podruhé. Bude se střílet za 5 korun i nás? Asi ne, u nás se totiž neznásilňuje, a když, tak jemně a s ohleduplností.  

Křivka výskytu trestného činu v ČR se v porovnání s jinými trestnými činy například majetkovými nijak výrazně nemění a v podstatě lze říci, že počet spáchaných trestných činů znásilnění je poměrně vyrovnaný. Ročně se počet znásilnění pohybuje kolem 600 – 700 případů. Znásilnění je tak druhým nejčastějším sexuálním trestným činem. V této souvislosti je však nutno připomenout, že dle výzkumů má trestný čin znásilnění vysokou latenci, jen velmi malá část spáchaných trestných činů znásilnění a pokusů znásilnění je obětmi ohlášena a následně i vyšetřována. V některých průzkumech jen tři procenta znásilněných žen uvedly, že oznámily to, že se staly obětí trestného činu znásilnění.

Zdroj : epravo.cz

Jak  tuhle psal jeden elitní novinář - tohle bude bytostný liberál, Ochránce (našich) Svobod z „venkova“. Pro zajímavost -  základní zákon ČR ústava – článek 3  Listina základních práv a svobod:      


Článek 16

(1) Každý má právo svobodně projevovat své náboženství nebo víru buď sám nebo společně s jinými, soukromě nebo veřejně, bohoslužbou, vyučováním, náboženskými úkony nebo zachováváním obřadu.

Trochu přiostříme. Jak udělat z Juniora Vlastence? Recept jsou 3 H – humor, hovno a Hitler.  

To nejlepší nakonec. Dáma středního věku, říkejme jí Milovnice Zvířátek. Ťuťu, ňuňu. Drží se osvědčených receptů – do vlaku a šup, šup, jede se do plynu.

Česko, Klatovy, 2015. Oslava smrti desítek lidí. Možná nechybělo šampíčko a chlebíčky (bez šunčičky, samozřejmě).

Vytváření tohoto konceptu  „konečného řešení“  přineslo dámě zřejmě značné intelektuální vypětí. Nakonec ale do sebe všechno tak perfektně zapadá.
Skvělá adeptka na brigádku při mlýnku na masokostní moučku.

I další názory za to stojí – zde, zde nebo zde.

Aby nedošlo k nedorozumění – názory odmítající pomoc nebo přijetí uprchlíků považuji za naprosto legitimní. Určitě dokážu pochopit i obavy, které u většiny lidí vyvolává "záplava" utečenců. Ale upřímně – mně spíš nahánějí strach pivní vlastenci, pro které je argumentační výzbrojí plynování, popravy nebo führer.   

5 komentářů:

  1. Velmi uboze účelově seřazené výřezy bez kontextu. Pepča Goebbels by se za takovou propagandu styděl...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jestli potřebujete k plynování a Hitlerovi nějakej „kontext“, tak je mi vás dost líto :)

      Vymazat
    2. Pane Unkowne (č paní Unknownová?), rozhodně statečný Anonyme, dle vaší reakce soudě budete nejspíš autorem/autorkou některého či některých z výše kopírovaných výronů frustrované duše. Aneb potrefená husa... Stanislav Frank, Plzeň

      Vymazat
  2. Když se to vezme kolem a kolem, tak se ty čeští frustráti vlastně vůbec neliší od frustrátů na druhé straně. Ale ne vážně, je to děsivé jak většina lidí abstrahovala z významu slova "uprchlík" slovo "člověk", ta západní hodnota na které taktéž většina lpí aby o ní nepřišla. Maminky s kočárky před krámem se předhánějí v tom jak uprchlíky nejlépe odstranit a hned potom kolik nasbírali víček pro Natálku...

    OdpovědětVymazat
  3. Jasně, článku rozumím; některá vyjádření jsou dost děsná. Ale hromadná integrace je jen zbožným přáním - viz Západ. My se tady pokoušíme integrovat cikány už desítky let a nic.
    Když se lidi integrovat nechtějí, tak se zkrátka neintegrují. A propaganda, že všichni jsou Syřané a prchají před Asadem? Vždyť dynastie Asadů tam vládne už desítky let a donedávna odtud nikdo neutíkal. Opět trapný pokus USA a Západu o hraní si na vojáčky.
    Já mám děs v hlavě zejména z neomaleného diktátu z Berlína, potažmo z EU.

    OdpovědětVymazat